nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
35min
Ovnsbakte cherrytomater med urter
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
35min
Ovnsbakte cherrytomater med urter
<b>SØDME:</b> Ovnsbakte tomater får en fin, egen sødme, og passer perfekt som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter, eller rør inn i en porsjon pasta.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (97 stemmer)
Det finnes ikke bedre tilbehør enn ovnsbakte cherrytomater som får stå og godgjøre seg i ovnen over lang tid sammen med deilige friske urter. Jo lenger de står, jo mer smak på tomatene.
Server tomatene til all slags kjøtt-, fisk- eller kyllingretter eller som en egen rett, gjerne med et dryss av parmesan.
SLIK GJØR DU
Smør en ildfast form med olje. Legg i tomatene.
Skrell hvitløksbåtene, del i to og ha dem i formen.
Dryss på flaksalt, sukker og urter. Ha noen dråper olivenolje på.
Sett tomatene inn i ovnen på 150°C og stek dem minst 30 minutter - gjerne i 1-2 timer. Jo lenger de står, jo mer smak blir det. Står de lenger enn en time kan du senke varmen til 120 grader.
<b>SØDME:</b> Ovnsbakte tomater får en fin, egen sødme, og passer perfekt som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter, eller rør inn i en porsjon pasta.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (97 stemmer)