Hjemmelaget tomatsaus
Hjemmelaget tomatsaus
HJEMMELAGET: Tomatsaus er enkelt, billig og supergodt! Lag dobbel porsjon, minst, og frys ned, så har du klart neste gang du skal lage pasta eller pizza.
Foto: JaroPienza / Shutterstock / NTB scanpixOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hakk tomatene. Du kan skålde dem og fjerne skallet først, men det er ikke nødvendig. Du kan også rive tomatene, for en enda finere saus, eller passata, men til klassisk tomatsaus foretrekker vi å hakke dem i biter.
Finhakk chili, hvitløk og chili, og surr det i oljen, på middels til sterk varme, i en liten gryte.
Du skal ha langt mindre chili enn du kanskje tror, det er ikke for å gjøre retten sterk, den skal ikke gi fra seg mye smak, bare en undertone som hever sausen fra kjedelig til spennende.
Når hvitløken begynner å bli gyllen på farge, har du over hvitvinen og skrur opp varmen.La vinen koke opp og koke i et par minutter, så du får ut alkoholsmaken. Ha i tomatene, og la det koke i fem til ti minutter, til du har en jevn saus.
HJEMMELAGET: Tomatsaus er enkelt, billig og supergodt! Lag dobbel porsjon, minst, og frys ned, så har du klart neste gang du skal lage pasta eller pizza.
Foto: JaroPienza / Shutterstock / NTB scanpix