Påskekake med is
Påskekake med is
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland potetmel, kakao og bakepulver og sikt det i eggedosisen. Fordel deigen utover i en langpanne, ca. 25 x 30 cm, dekket med bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen på 250° i ca. 5 minutter. Hvelv den ut på et bakepapir. Dra av det øverste papiret og avkjøl.
Skjær ut to eggeformede deler. (NB! Lokket på en ovalt isboks kan brukes som mønster.) Skjær den ene delen ca. 2 cm større enn lokket og den andre ca. 3 cm større.
Legg den minste delen på et fat og legg isen oppå langs midten. Legg den største biten oppå. Form kaken til et egg. Sett kaken i fryseren.
Farg marsipanen med gul konditorfarge og kjevle den ut, gjerne mellom to ark plastfolie.
Bland melis med eggehvite og rør til en jevn glasur. Fyll glasuren i en sprøytepose eller lag et kremerhus av bake– eller matpapir.
Visp fløten stiv med vaniljesukker. Fordel kremen rundt kaken. Dekk til slutt med marsipan. Dekorer med melisglasuren.
Kaken bør stå i ca. 30 minutter i kjøleskapet før den serveres slik at isen blir litt myk.