Påskekake med is
Påskekake med is Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min

Påskekake med is

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min

Påskekake med is

Den perfekte påskekake med is, krem og marsipan. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (14 stemmer)
Påskekake som overrasker.  Iskaken med form som et påskeegg kan du forberede i god tid på forhånd.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

0.5l
Vaniljeis(evt. annen smak)

Pynt

2dråpe(r)
Konditorfage(gul, juster mengden dråper etter ønsket farge)
200g

SLIK GJØR DU

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland potetmel, kakao og bakepulver og sikt det i eggedosisen. Fordel deigen utover i en langpanne, ca. 25 x 30 cm, dekket med bakepapir.

  2. Stek kaken midt i ovnen på 250° i ca. 5 minutter. Hvelv den ut på et bakepapir. Dra av det øverste papiret og avkjøl.

  3. Skjær ut to eggeformede deler. (NB! Lokket på en ovalt isboks kan brukes som mønster.) Skjær den ene delen ca. 2 cm større enn lokket og den andre ca. 3 cm større.

  4. Legg den minste delen på et fat og legg isen oppå langs midten. Legg den største biten oppå. Form kaken til et egg. Sett kaken i fryseren.

  5. Farg marsipanen med gul konditorfarge og kjevle den ut, gjerne mellom to ark plastfolie.

  6. Bland melis med eggehvite og rør til en jevn glasur. Fyll glasuren i en sprøytepose eller lag et kremerhus av bake– eller matpapir.

  7. Visp fløten stiv med vaniljesukker. Fordel kremen rundt kaken. Dekk til slutt med marsipan. Dekorer med melisglasuren.

  8. Kaken bør stå i ca. 30 minutter i kjøleskapet før den serveres slik at isen blir litt myk.

Den perfekte påskekake med is, krem og marsipan. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN