nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min
Pepperlaks
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min
Pepperlaks
Gravlaks kan serveres på mange måter, og er også fin fingermat. Her har Brimi laget en variant der laksen er stekt i svart pepper.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Gravlaks(fin filet)
1dl
Hele pepperkorn(sort)
1ss
Olivenolje(til steking)
1dl
1ts
1ss
Sennep(grov)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Bruk en tørr stekepanne, og rist pepperkornene i den til de går i oppløsning. Da er de ferdig brent, og har en mild smak.
Knus pepperen, det er enklest i en morter, og vend så gravlaksstykket i pepperen.
Ha litt olje i panna, og stek fisken på nokså høy varme om lag ett minutt på hver side.
Skjær laksen i fine biter, og server med ristet brød og sennepsrømme. Den lager du ved å blande sammen rømme og sennep, og smake til med litt salt.