pestosnurrer
pestosnurrer
SUNT OG GODT: Nydelige grove pestosnurrer med soltørkede tomater.
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn / Nadin MartinuzziInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen ingrediensene til skåldingen i en bakebolle, og la stå på benken i 30 minutter.
Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som skåldingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Elt på lav fart i fire minutter, øk tempoet og elt videre i ti minutter.
Dekk bakebollen med plast eller klede, og la heve til dobbel størrelse, cirka én time.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle den ut til et rektangel på cirka 30×50 cm. Smør på pesto, og fordel soltørkede tomater utover. Rull deigen forsiktig sammen til en lang pølse. Skjær 2 centimeter tykke skiver av deigpølsen, til cirka 20 snurrer. Legg snurrene på en stekeplate med bakepapir med snittflaten opp.
Dekk snurrene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, cirka 20 minutter.
Ha litt revet ost på toppen av hver pestosnurr. Stek midt i ovnen på 225 °C i ti-femten minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
SUNT OG GODT: Nydelige grove pestosnurrer med soltørkede tomater.
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn / Nadin Martinuzzi