Plomme- og mazarinpaier med nøttekrokan
Plomme- og mazarinpaier med nøttekrokan
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Begynn med å kjøre havregryn til mel i en blender. Bland alle ingrediensene sammen og kjør dem i maskinen til en deig. Pakk den inn og la den stå kaldt i ca. 30 minutter.
Riv kransekakemassen til fyllet. Tilsett smør og bland til en luftig masse. Tilsett egg og mel. Rør forsiktig om til en glatt deig.
Sett ovnen på 200°.
Ta fram den kalde deigen og skjær i 8 like store deler. Trykk dem jevnt ut i 8 porsjonsformer, ca. 8 cm i diameter. Sett dem på bakeplate. Legg fyllet i formene.
Del og ta steinen ut av plommene. Skjær dem i båter og legg i pent mønster over fyllet. Stek formene midt i oven i ca. 25 minutter.
Varm opp marmeladen og pensle den tynt over plommebåtene.
Smelt sukker til nøttekrokan til det er svakt gyllenbrunt i stekepannen. Tilsett de grovhakkede nøttene og rør om slik at de blir jevnt karamellisert. Strø dem deretter ut på matpapir og skill dem fra hverandre. La nøttene avkjøles i mindre biter.
Pisk fløten og crème fraîche til krem og smak til med melis.
Server paiene med kremen og strø over nøttekrokan.