Plomme- og mazarinpaier med nøttekrokan Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 30min

Plomme- og mazarinpaier med nøttekrokan

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 30min

Plomme- og mazarinpaier med nøttekrokan

Serveres i porsjonsformer. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)
Desserten er ekstra festlig å servere når hver gjest får din egen lille pai!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1stk
8stk
0.5dl
Aprikossyltetøy(marmelade)

Mørdeig

130g
0.5ts

Nøttekrokan

1dl
Hasselnøtter(grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Begynn med å kjøre havregryn til mel i en blender. Bland alle ingrediensene sammen og kjør dem i maskinen til en deig. Pakk den inn og la den stå kaldt i ca. 30 minutter.

  2. Riv kransekakemassen til fyllet. Tilsett smør og bland til en luftig masse. Tilsett egg og mel. Rør forsiktig om til en glatt deig.

  3. Sett ovnen på 200°.

  4. Ta fram den kalde deigen og skjær i 8 like store deler. Trykk dem jevnt ut i 8 porsjonsformer, ca. 8 cm i diameter. Sett dem på bakeplate. Legg fyllet i formene.

  5. Del og ta steinen ut av plommene. Skjær dem i båter og legg i pent mønster over fyllet. Stek formene midt i oven i ca. 25 minutter.

  6. Varm opp marmeladen og pensle den tynt over plommebåtene.

  7. Smelt sukker til nøttekrokan til det er svakt gyllenbrunt i stekepannen. Tilsett de grovhakkede nøttene og rør om slik at de blir jevnt karamellisert. Strø dem deretter ut på matpapir og skill dem fra hverandre. La nøttene avkjøles i mindre biter.

  8. Pisk fløten og crème fraîche til krem og smak til med melis.

  9. Server paiene med kremen og strø over nøttekrokan.

Serveres i porsjonsformer. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN