nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
10t
Pølsebrød av surdeig
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
10t
Pølsebrød av surdeig
SUPER SURDEIG: Deilige og sunne surdeigsbrød, for eksempel til pølser.
Foto: Mette MøllerDenne deigen er perfekt til både pølsebrød og hamburgerbrød. Brødene blir myke og fine med deilig smak!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør sammen for hånd til alt er godt blandet. Er deigen for løs, så ha i litt mer mel. Er deigen for hard, så ha i litt mer melk. Husk at alle ingrediensene skal være romtempererte!
- Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la den hvile 1 time.
- Hvelv ut deigen på bakebenken. Kna noen minutter for hånd, og la den så hvile i 15 minutter under det fuktige kjøkkenhåndkle.
- Del deigen i passe store biter. F.eks. hamburgerbrød på 90 g og pølsebrød på 70 g. Form deigen til ønsket form, og pensle med litt vann på toppen. Dypp brødene i din favoritt-frøblanding hvis du ønsker det!
- La brødene heve på stekebrett i stengt ovn på 30-35 grader og med fuktig luft. Bruk gjerne en blomsterspruter for å lage fuktighet. Surdeigbrødene skal heve i 8-9 timer til dobbel størrelse.
- Stek brødene på 220 grader til de er gyllenbrune.
SUPER SURDEIG: Deilige og sunne surdeigsbrød, for eksempel til pølser.
Foto: Mette Møller