Pølsebrød av surdeig
Pølsebrød av surdeig Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
10t

Pølsebrød av surdeig

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
10t

Pølsebrød av surdeig

SUPER SURDEIG: Deilige og sunne surdeigsbrød, for eksempel til pølser. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (81 stemmer)
Denne deigen er perfekt til både pølsebrød og hamburgerbrød. Brødene blir myke og fine med deilig smak!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
200g
Surdeig(frisk og boblende)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør sammen for hånd til alt er godt blandet. Er deigen for løs, så ha i litt mer mel. Er deigen for hard, så ha i litt mer melk. Husk at alle ingrediensene skal være romtempererte!
  2. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la den hvile 1 time.
  3. Hvelv ut deigen på bakebenken. Kna noen minutter for hånd, og la den så hvile i 15 minutter under det fuktige kjøkkenhåndkle.
  4. Del deigen i passe store biter. F.eks. hamburgerbrød på 90 g og pølsebrød på 70 g. Form deigen til ønsket form, og pensle med litt vann på toppen. Dypp brødene i din favoritt-frøblanding hvis du ønsker det!
  5. La brødene heve på stekebrett i stengt ovn på 30-35 grader og med fuktig luft. Bruk gjerne en blomsterspruter for å lage fuktighet. Surdeigbrødene skal heve i 8-9 timer til dobbel størrelse.
  6. Stek brødene på 220 grader til de er gyllenbrune.

SUPER SURDEIG: Deilige og sunne surdeigsbrød, for eksempel til pølser. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (81 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN