nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t
Potetlompe fra Austvang gård
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t
Potetlompe fra Austvang gård
ALLSIDIG: Potetlompa kan du bruke som den er, eller fylle den med kjøtt, fisk eller grønt.
Foto: Siv Johanne SeglemDu behøver ikke ha en takke. Det holder med en jernpanne for å lage lomper slik du får dem på Austvang gård i Solør-traktene. Oppskriften gir seks lomper.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Potetene kokes med skallet på, til de er godt møre.
Skrell potetene og mos dem godt .
Tilsett salt, og bland det godt inn i potetmassen. Avkjøl.
Bland inn mel, og kna det godt sammen til en god deig. Del deigen i seks emner. Form dem til runde flate boller uten sprekker.
Strø rugmel på bakebordet, kjevle ut runde lomper, eller stikk ut med et lokk.
Stek lompene raskt i tørr jernpanne eller på takke, på høy varme. Snu ofte.
TIPS:Legg dem i et klede for å holde seg myke
ALLSIDIG: Potetlompa kan du bruke som den er, eller fylle den med kjøtt, fisk eller grønt.
Foto: Siv Johanne Seglem