Risengrynsgrøt
Risengrynsgrøt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Risengrynsgrøt

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Risengrynsgrøt

PÅ KISTETOPPEN: Bake, koke, steke, sylte, vaske, binde, pakke, bære, sende. Egentlig er det vi voksne som trenger en julekalender, et verktøy for alt vi må – og strengt tatt ikke må – gjøre før jul.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (10 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Andreas Viestads smarte julekalender   Hvorfor har risengrynsgrøt med kanel blitt en norsk klassiker? Mathistorikeren Henry Notaker skriver at ris har vært i Norge siden 1300-tallet, minst, og at den eldste kilden på at nordmenn spiste risengrynsgrøt med kanel til jul, er fra 1541. Dette er en god standardoppskrift. Det er lurt å lage mye, for restene kan varmes opp, eller gjøres om til riskrem (ha i pisket krem og mer sukker), eller rislapper (ha i egg og litt mel og stek i panna).

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tilbehør

1klype(r)
Sukker (farin)(smak til)
1klype(r)
Kanel(smak til)
1ts
Smør(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Legg grynene i brøt så lenge du har tid til, mellom 5 minutter og 1 time.

  2. Ha gryn og litt melk i ei stor gryte. Kok opp la småkoke, spe med melk til all eller nesten all melken er brukt opp og risen er gjennomkokt. Det tar nesten en time. Server med sukker, kanel og smør.

PÅ KISTETOPPEN: Bake, koke, steke, sylte, vaske, binde, pakke, bære, sende. Egentlig er det vi voksne som trenger en julekalender, et verktøy for alt vi må – og strengt tatt ikke må – gjøre før jul.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN