nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
25min
Rød risotto
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
25min
Rød risotto
Herlig rett fra Piemonte.
Foto: Mette MøllerRisotto med rødvin lager du ganske enkelt ved å varme opp risen i en tørr kjele. Så heller du på rødvin, litt om gangen, til risottoen får passe konsistens. Smak til med salt og parmesan og du har en herlig rett. I denne oppskriften fra Piemonte bruker Dagbladets kokk, Arne Brimi, kun rødvin, men du kan også bruke liker deler vin og kraft dersom du ikke vil spandere en hel flaske vin i risottoen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha risen i en tørr panne eller tykkbunnet kjele, og la den bli skikkelig varm mens du rører.
Når det begynner å lukte godt av varm ris, heller du i rødvin. Begynn med 4-5 desiliter, og ha i litt mer etter hvert. Følg den koketiden som står på pakka. Det er viktig å følge med på risottoen hele tiden, og røre jevnlig.
Smak risottoen til med salt, og rør inn vellagret ost før servering. Server med et ekstra dryss ost eventuelt litt nykvernet pepper.
Herlig rett fra Piemonte.
Foto: Mette Møller