Risotto med asparges
Risotto med asparges
GRØNT: Risotto med asparges.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERBasisoppskrift risotto
SLIK GJØR DU
Fres sjalottløken lett i 2 ss olivenolje på medium varme til løken blir myk. Bruk en tykkbunnet kjele eller en stekepanne.
Ha på risen, og fres videre i rundt 2 minutter. Hell over hvitvinen, og la den koke nesten helt inn mens du rører.
Spe så i litt og litt kraft, til risen nesten er mør. Rør jevnlig. Denne prosessen tar omlag 18 minutter. Sjekk koketid på rispakka.
Del aspargesen i 1 cm tykke biter.
Rett før risottoen har kokt ferdig, tilsetter du aspargesbitene.
Bruk en stavmikser og kjør opp 80 gram smør fra basisoppskriften med en god neve persille. Trekk risottoen av varmen. Rør inn smøret og parmesanen. Smak til med sitron, salt og pepper, gjerne også litt mer olivenolje
Start med basisoppskriften på Karlas risotto. Dette er en enkel og god basisoppskrift på risotto som også kan nytes slik den er.
Varm opp kraften eller vannet.
GRØNT: Risotto med asparges.
Foto: Mette Møller