Risotto med asparges Oppskrift
nivå
Lett
totalt
25min

Risotto med asparges

nivå
Lett
totalt
25min

Risotto med asparges

GRØNT: Risotto med asparges.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (2 stemmer)
Grønt og sunt! Her bruker Karla asparges i sin risotto, men du kan også bruke andre grønnsaker du liker godt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Basisoppskrift risotto

200g
Risottoris(carnaroli eller arborio)
2dl
Hvitvin(tørr)
2stk
Sjalottløk(finhakket)
100g
Parmesan(finrevet)
0.5stk
Sitron(saften)
Olivenolje(smak til)
8dl
Kyllingkraft (hønsebuljong)(eller kyllingkraft)

SLIK GJØR DU

  1. Fres sjalottløken lett i 2 ss olivenolje på medium varme til løken blir myk. Bruk en tykkbunnet kjele eller en stekepanne.

  2. Ha på risen, og fres videre i rundt 2 minutter. Hell over hvitvinen, og la den koke nesten helt inn mens du rører. 

  3. Spe så i litt og litt kraft, til risen nesten er mør. Rør jevnlig. Denne prosessen tar omlag 18 minutter. Sjekk koketid på rispakka. 

  4. Del aspargesen i 1 cm tykke biter.

  5. Rett før risottoen har kokt ferdig, tilsetter du aspargesbitene.

  6. Bruk en stavmikser og kjør opp 80 gram smør fra basisoppskriften med en god neve persille. Trekk risottoen av varmen. Rør inn smøret og parmesanen. Smak til med sitron, salt og pepper, gjerne også litt mer olivenolje

  7. Start med basisoppskriften på Karlas risotto. Dette er en enkel og god basisoppskrift på risotto som også kan nytes slik den er. 

  8. Varm opp kraften eller vannet. 

GRØNT: Risotto med asparges.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN