Pannestekt lakrisskrei med sort risotto
Pannestekt lakrisskrei med sort risotto
UVENTET KOMBO: Lakris og skrei, hvem skulle trodd?
Foto: Jan Ivar NykvistDETTE TRENGER DU
PERSONERRisotto
Skrei
SLIK GJØR DU
Fres risen i olivenoljen sammen med løken på middels varme i 3-4 minutter under omrøring.
Ha i hvitvinen i risen og la koke under omrøring til hvitvinen er kokt inn.
Fortsett å tilsette kraften litt etter litt til alt er hatt i. La koke til risen er al dente. Dette tar 11-13 minutter.
Dra kjelen av varmen og tilsett revet parmesan og smør. Sett på lokk og la risottoen stå i 1 minutt før smør og ost røres inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vend inn epleterningene og blekksprutblekk.
Del skreien i porsjonsstykker og vend i lakrispulver, salt og pepper. Stek Skreien med smør og timian på middels varme til skreien skiver seg når du trykker lett på den. Dette tar 10-12 minutter (kommer litt an på fiskens tykkelse).
Ha spinaten i panna og stek sammen med fisken de siste to minuttene.
Ha over sitronsaft like før servering.
Ha risottoen på tallerkener og topp med spinat og stekt Skrei. Ha litt av smøret over Skreien og server.
UVENTET KOMBO: Lakris og skrei, hvem skulle trodd?
Foto: Jan Ivar Nykvist