nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
24t
Salat med einebærgravet skrei
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
24t
Salat med einebærgravet skrei
Det er enkelt å grave fisk, og denne varianten med skrei synes Arne Brimi smaker like godt som gravet laks.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen salt og sukker. Del skreifileten opp i fire deler, legg den på plastfolie og fordel salt- og sukkerblandingen rundt fisken. Strø på knuste einebær og drypp litt akevitt over filetene.
Pakk skreien inn i plast, og legg den kjølig under lett press. La den ligge i ett til fire døgn. Den er god etter ett døgn, men det blir mer smak hvis den får ligge litt lenger.
Skjær den ferdig gravede skreifileten i tynne skiver, og fordel utover et fat. Snu frisk, grønn salat i litt olje, og legg over fisken. Legg på tynne, høvlede skiver reddik.
Server salaten med sennepsmajones til. Sennepsmajones er enkelt nok majones laget med ekstra mye sennep.