Saftig kake med solbærkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min

Saftig kake med solbærkrem

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min

Saftig kake med solbærkrem

Saftig kake med solbærkrem er perfekt som dessert. Bruk kokte poteter og mandler i stedet for hvetemel - fint for deg med cøliaki! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)
En klassisk dessertkake med kokte poteter og mandler i stedet for hvetemel. Fint for deg med cøliaki. Godt med en frisk bærkrem til. I stedet for solbær kan du bruke tyttebær i denne kaken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Smør(romtemperert)
3stk
Potet(kokte - kalde)

Solbærkrem

1ts
Sitron(skall)
1ss
Solbærsaft(kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggeplommene, ett av gangen og rør godt mellom hvert egg. Mos poteter, finhakk eller mal mandlene og rør det i deigen. Visp hvitene stivt og vend dem forsiktig i deigen. Hell deigen i en smurt form cirka 24 cm i diameter.

  2. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i cirka 45 min. Avkjøl på rist og ta kaken ut av formen.

  3. Lag solbærkrem. Bland bær, rømme og sitronskall. Smak eventuelt til med solbærsirup.

  4. Server kaken med sausen og ev. noen bær. Litt revet sitronskall er lekker pynt.

Saftig kake med solbærkrem er perfekt som dessert. Bruk kokte poteter og mandler i stedet for hvetemel - fint for deg med cøliaki! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN