nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min
Saftig kake med solbærkrem
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min
Saftig kake med solbærkrem
En klassisk dessertkake med kokte poteter og mandler i stedet for hvetemel. Fint for deg med cøliaki. Godt med en frisk bærkrem til. I stedet for solbær kan du bruke tyttebær i denne kaken.
SLIK GJØR DU
Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggeplommene, ett av gangen og rør godt mellom hvert egg. Mos poteter, finhakk eller mal mandlene og rør det i deigen. Visp hvitene stivt og vend dem forsiktig i deigen. Hell deigen i en smurt form cirka 24 cm i diameter.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i cirka 45 min. Avkjøl på rist og ta kaken ut av formen.
Lag solbærkrem. Bland bær, rømme og sitronskall. Smak eventuelt til med solbærsirup.
Server kaken med sausen og ev. noen bær. Litt revet sitronskall er lekker pynt.