Seig ciabatta med oliven
Seig ciabatta med oliven
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Dag 1: Bland ingrediensene til en seig og elastisk deig (hvis du bruker deigmaskin, bland i ca. 15 minutter). Tilsett saltet de siste to minuttene. La deigen hvile over natten dekket med plast.
Dag 2: Løs opp gjæren i vann og olivenolje med visp. Tilsett deigen fra dag 1 og mel, bland i ca. 15 minutter (hvis du bruker deigmaskin) til en seig og elastisk deig. Tilsett salt og oliven de siste to minuttene.
Legg bakepapir på en stekeplate og smør med olivenolje. Legg deigen på, pensle den med olivenolje og dekk deretter over den med plast. La deigen heve i en time.
Kutt deigen i 6 lengder og vend lengdene i durumhvetemel (deigen skal være litt løs og klissete).
La lengdene heve seg på stekeplaten dekket med plast i en time.
Sett ovnen på 230 grader. Stek lengdene i 10–12 minutter.