Seig ciabatta med oliven Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Seig ciabatta med oliven

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Seig ciabatta med oliven

Deilige hjemmebakte ciabatta! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette brødet bør man starte på en dag før, men for øvrig er det et enkelt brød å bake!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dag 2

4dl
7dl
Hvetemel(ekstra fint)
0.5ts
2.5dl
Oliven(hakkede svarte oliven)

SLIK GJØR DU

  1. Dag 1: Bland ingrediensene til en seig og elastisk deig (hvis du bruker deigmaskin, bland i ca. 15 minutter). Tilsett saltet de siste to minuttene. La deigen hvile over natten dekket med plast.


  2. Dag 2: Løs opp gjæren i vann og olivenolje med visp. Tilsett deigen fra dag 1 og mel, bland i ca. 15 minutter (hvis du bruker deigmaskin) til en seig og elastisk deig. Tilsett salt og oliven de siste to minuttene.

    Legg bakepapir på en stekeplate og smør med olivenolje. Legg deigen på, pensle den med olivenolje og dekk deretter over den med plast. La deigen heve i en time.

    Kutt deigen i 6 lengder og vend lengdene i durumhvetemel (deigen skal være litt løs og klissete).

    La lengdene heve seg på stekeplaten dekket med plast i en time.

    Sett ovnen på 230 grader. Stek lengdene i 10–12 minutter. 

Deilige hjemmebakte ciabatta! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN