Sendingsgraut Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Sendingsgraut

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Sendingsgraut

Sendingsgrøt - en norsk tradisjon. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Denne grøten kalles «sendingsgrøt» fordi den ble sendt til bryllup, ­barnedåp og fødsler. Den skulle være ekstra kraftig når det var fest eller den nybakte moren trengte ekstra næring.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

1stk
Egg(hardkokt)

SLIK GJØR DU

  1. Rømme og smør varmes opp i en gryte. Rør inn melet til det ikke er klumper, og la småkoke på svak varme i 15 minutter.

    Smøret skal være synlig i grøten. Hvis ikke det er det, må du ha i mer smør.

    Ha grøten oppi egnet serveringsfat eller –bolle, og pynt med eggehakk, svisker og brunt sukker.

Sendingsgrøt - en norsk tradisjon. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN