Sitronfromasj
Sitronfromasj Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
4t 20min

Sitronfromasj

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
4t 20min

Sitronfromasj

Lekker sitronfromasj med rød saus. Server med blåbær og revet sitronskall. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.9 (12 stemmer)
En nydelig sitronfromasj med bær er en herlig dessert å overraske gjestene med. Også ser de ekstra lekre ut.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5skiver
2stk
1stk
Sitron(skall og saft)

Rød saus

2dl
4dl
Husholdningssaft(rød saft)

SLIK GJØR DU

  1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i cirka 5 minutter.

  2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

  3. Bland sitronsaft og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i ¼ dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.

  4. Pisk fløten til luftig krem, og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen sammen med sitronskall i eggedosisen.

  5. Fordel fromasjen i porsjonsglass, og la dem stå i kjøleskapet 4–5 timer, gjerne natten over.

  6.  Pynt med strimlet sitronskall og gjerne noen blåbær. Rød saus er også godt til.

  7. Bland saft, vann og potetmel, og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring til den tykner. Ta sausen av varmen og avkjøl.

  8. Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av fromasjen.

Lekker sitronfromasj med rød saus. Server med blåbær og revet sitronskall. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.9 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN