Sitronfromasj
Sitronfromasj
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i cirka 5 minutter.
Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland sitronsaft og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i ¼ dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.
Pisk fløten til luftig krem, og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen sammen med sitronskall i eggedosisen.
Fordel fromasjen i porsjonsglass, og la dem stå i kjøleskapet 4–5 timer, gjerne natten over.
Pynt med strimlet sitronskall og gjerne noen blåbær. Rød saus er også godt til.
Bland saft, vann og potetmel, og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring til den tykner. Ta sausen av varmen og avkjøl.
Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av fromasjen.