Sjokolade- og kaffeostekake
Sjokolade- og kaffeostekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 140˚. Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca. 7 minutter.
Kjør kjeksene til fine smuler i en kjøkkenmaskin. Smelt smør og rør det sammen med kjeksen. Trykk massen ut i en bakepapirkledd kakeform, ca. 24 cm i diameter.
Lag kaffekaramell. Ha alle ingrediensene unntatt smøret i en tykkbunnet kjele. Kok opp under omrøring til det begynner å tykne i ca. 15 minutter. Tilsett smøret. Karamellen skal være fast, men ikke hard.
Rør sammen kremost, crème fraîche og sukker i en bolle til glatt krem. Rør i eggene og bland godt.
Smelt gelatinplatene i ¼ dl kokende vann. Ta av platen og bland litt av ostemassen med gelatinen. Bland så dette i resten av ostemassen.
Finhakk sjokolade og rør den i. Tilsett kaffekaramellen. Hell dette i formen.
Bak ostekaken midt i ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kaken er ferdig når den er litt løs på midten når du rører på formen. La den avkjøles i formen til den har satt seg godt. Sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres.
Pynt gjerne kaken med hakket sjokolade.