Sjokolade- og kaffeostekake
Sjokolade- og kaffeostekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
1t 55min

Sjokolade- og kaffeostekake

nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
1t 55min

Sjokolade- og kaffeostekake

Smakfull sjokolade- og kaffeostekake som gjerne kan bakes dagen før servering. Kaken har et deilig fyll av kremost, sjokolade og kaffekaramell. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Bak gjerne kaken en dag før den skal serveres og sett den i kjøleskapet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

200g
Digestive(kjeks)

Pynt

50g
Sjokolade(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 140˚. Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca. 7 minutter.

  2. Kjør kjeksene til fine smuler i en kjøkkenmaskin. Smelt smør og rør det sammen med kjeksen. Trykk massen ut i en bakepapirkledd kakeform, ca. 24 cm i diameter.

  3. Lag kaffekaramell. Ha alle ingrediensene unntatt smøret i en tykkbunnet kjele. Kok opp under omrøring til det begynner å tykne i ca. 15 minutter. Tilsett smøret. Karamellen skal være fast, men ikke hard.

  4. Rør sammen kremost, crème fraîche og sukker i en bolle til glatt krem. Rør i eggene og bland godt.

  5. Smelt gelatinplatene i ¼ dl kokende vann. Ta av platen og bland litt av ostemassen med gelatinen. Bland så dette i resten av ostemassen.

  6. Finhakk sjokolade og rør den i. Tilsett kaffekaramellen. Hell dette i formen.

  7. Bak ostekaken midt i ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kaken er ferdig når den er litt løs på midten når du rører på formen. La den avkjøles i formen til den har satt seg godt. Sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres.

  8. Pynt gjerne kaken med hakket sjokolade.

Smakfull sjokolade- og kaffeostekake som gjerne kan bakes dagen før servering. Kaken har et deilig fyll av kremost, sjokolade og kaffekaramell. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN