Sjokoladekake med to lag
Sjokoladekake med to lag
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret. Knus kjeksene gjerne i en kjøkkenmaskin. Kjør til en grynete blanding sammen med smør og kakao. Trykk dette ut i en form, ca. 24 cm i diameter. Stek bunnen midt i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter. Avkjøl.
Lag det første fyllet. Legg gelatinplater i kaldt vann i 7 minutter. Kok opp fløten og ta den av varmen. Rør i sjokoladen og la den smelte. Klem vannet av gelatinplatene og la de smelte under omrøring i sjokoladeblandingen. Tilsett kremosten. Hell fyllet over bunnen. Sett formen kjølig og la det stivne i ca. 30 minutter.
Lag det andre fyllet. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 7 minutter. La halvparten av fløten koke opp og ta det av varmen. Tilsett sjokoladen og la den smelte. Klem vannet av gelatinplatene og la de smelte under omrøring i sjokoladeblandingen. Tilsett kremosten. Pisk resten av fløten til krem og vend i sjokoladen.
Hell fyllet over det hvite fyllet. Sett formen i kjøleskapet og la det stivne i ca. 1 time.
Sikt over kakao og dekorer med physalis ved servering.