nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t
Skåldede helkornbiter
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t
Skåldede helkornbiter
Det tar litt tid å bake disse, men når brødet blir skåldet, blir det saftig samtidig som det holder seg ferskt lenger.
SLIK GJØR DU
Kok opp vannet og hell over helkornene. La det stå i romtemperatur over natten, 8–10 timer.
Bland det skåldede kornet med gjær, vann, melk, sukker, salt, olje og sammalt mel i en deigbolle. Arbeid inn hvetemelet, litt av gangen, til en smidig deig. Legg plast over bollen og sett den i kjøleskapet natten over i 8-10 timer.
Ta deigen opp på melet bakebord. Del i 2 biter og form til lengder. Skjær i 12 biter per lengde. Legg bitene på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 40–50 minutter.
Sett ovnen på 250°. Sett platen midt i ovnen og senk varmen til 200°. Stek i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.