Skreimølje
Skreimølje
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp vann tilsatt salt og pepper. Trekk kasserollen av platen og legg i fiskeskivene. Sett kasserollen over varmen igjen og kok opp. Sett ned varmen og la fisken stå og trekke til den er ferdig, ca. 6 minutter.
Vask rognen og pakk den inn i matpapir eller kokeplast for å unngå at den går i stykker. Kok opp vann tilsatt salt. Sett ned varmen og la rognen stå og trekke til den er ferdig, ca. 20 minutter.
Rens leveren for hinner og tråder, del i små biter og legg dem i en kasserolle. Når skreien er kokt øser du litt av kokekraften over den ferdig rensede leveren. Kok forsiktig opp og la trekke i 2-3 minutter.
Server skreien på varme tallerkener med kokt rogn skåret i skiver, lever og kokte poteter.
Tips: Ha gjerne litt eddik i kokevannet til skreien, da blir den ekstra skinnende hvit, ca. 1 ss pr. liter vann. Noen har også litt eddik og kanskje løk og laurbærblad i kokevannet til leveren for smakens skyld.a