Skreimølje Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Skreimølje

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Skreimølje

Foto: Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.5 (6 stemmer)
Skreimølje er kystbefolkningens tradisjonelle måte å tilberede skrei på. Denne oppskriften er en klassiker, prøv den og bli kjent med en viktig del av norsk matkultur.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Skrei(i skiver)
2ts

Rogn

1stk
Skrei(rogn)
2ss

Lever

200g
Skrei(lever)

Tilbehør

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann tilsatt salt og pepper. Trekk kasserollen av platen og legg i fiskeskivene. Sett kasserollen over varmen igjen og kok opp. Sett ned varmen og la fisken stå og trekke til den er ferdig, ca. 6 minutter.

  2. Vask rognen og pakk den inn i matpapir eller kokeplast for å unngå at den går i stykker. Kok opp vann tilsatt salt. Sett ned varmen og la rognen stå og trekke til den er ferdig, ca. 20 minutter.

  3. Rens leveren for hinner og tråder, del i små biter og legg dem i en kasserolle. Når skreien er kokt øser du litt av kokekraften over den ferdig rensede leveren. Kok forsiktig opp og la trekke i 2-3 minutter.

  4. Server skreien på varme tallerkener med kokt rogn skåret i skiver, lever og kokte poteter.

  5. Tips: Ha gjerne litt eddik i kokevannet til skreien, da blir den ekstra skinnende hvit, ca. 1 ss pr. liter vann. Noen har også litt eddik og kanskje løk og laurbærblad i kokevannet til leveren for smakens skyld.a

Foto: Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.5 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN