Små jordbærpaier Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Små jordbærpaier

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Små jordbærpaier

Sprø porsjonspaier med ferske jordbær. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Disse små paiene smaker deilig med vaniljesaus.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

5dl
Jordbær(ferske)

Smuldredeig

1.25ss

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen smør, hvetemel og sukker. Tilsett eggeplomme, og arbeid deigen raskt sammen til en deig. Legg den i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200°. Ta fram den kalde mørdeigen, og skjær av ca. ¼. Legg den lille deigbiten tilbake i kjøleskapet.

  3. Del den store deigbiten i 8 like store biter. Trykk deigen ut i aluminiumsformer på ca. 7 cm i diameter. Du kan også bruke en muffinsform.

  4. Skyll og rens jordbærene, hakk i mindre biter og bland med potetmelet. Fordel bærene i formene.

  5. Ta fram den lille deigbiten, og bland den med hvetemel, perlesukker og vaniljesukker til en smulete masse. Strø smulene over formene.

  6. Stek formene på nederste rille i ovnen 15–18 minutter eller til de får en svakt gyllen farge.

  7. Løsne paiene ut av formene når de er kalde. Sikt over melis, og server gjerne sammen med vaniljesaus.

Sprø porsjonspaier med ferske jordbær. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN