Små jordbærpaier
Små jordbærpaier
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen smør, hvetemel og sukker. Tilsett eggeplomme, og arbeid deigen raskt sammen til en deig. Legg den i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200°. Ta fram den kalde mørdeigen, og skjær av ca. ¼. Legg den lille deigbiten tilbake i kjøleskapet.
Del den store deigbiten i 8 like store biter. Trykk deigen ut i aluminiumsformer på ca. 7 cm i diameter. Du kan også bruke en muffinsform.
Skyll og rens jordbærene, hakk i mindre biter og bland med potetmelet. Fordel bærene i formene.
Ta fram den lille deigbiten, og bland den med hvetemel, perlesukker og vaniljesukker til en smulete masse. Strø smulene over formene.
Stek formene på nederste rille i ovnen 15–18 minutter eller til de får en svakt gyllen farge.
Løsne paiene ut av formene når de er kalde. Sikt over melis, og server gjerne sammen med vaniljesaus.