nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 10min
Smørdampet sommerkål med sprø skinke
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 10min
Smørdampet sommerkål med sprø skinke
SOMMERMAT: Nykål med meierismør og noe salt.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (38 stemmer)
Det viktigste når du skal tilberede sommerkål er å ikke varmebehandle den for lenge. Her damper Brimi kålen stående i en høy kjele for å beholde sprøheten i bladene. Spekeskinken legger han utover bakepapir på et stekebrett og lar tørke i stekeovn på 90 grader i et par timer til den er sprø.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg tynne skiver spekeskinke utover bakepapir på et stekebrett og la skinka tørke i stekeovn på 90 grader i rundt 2 timer til den er helt sprø.
Del kålen i 4, men ikke skjær helt ned. Båtene skal sitte fast i stilken.
Dytt smør inn i kålen og ha på litt maldonsalt.
Ha litt vann i bunnen av en kjele, kun så vannet dekker bunnen. Sett kålen i kjelen og dekk med folie eller lokk.
Kok kålen stående i 4-5 minutter. Slik får du deilig, smørdampet sommerkål, dampet i sin egen væske.
Løft kålen over på et brett, og server med de tørket spekeskinke rundt.
SOMMERMAT: Nykål med meierismør og noe salt.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (38 stemmer)