Smørdampet sommerkål med sprø skinke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 10min

Smørdampet sommerkål med sprø skinke

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 10min

Smørdampet sommerkål med sprø skinke

SOMMERMAT: Nykål med meierismør og noe salt.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.5 (35 stemmer)
Det viktigste når du skal tilberede sommerkål er å ikke varmebehandle den for lenge. Her damper Brimi kålen stående i en høy kjele for å beholde sprøheten i bladene. Spekeskinken legger han utover bakepapir på et stekebrett og lar tørke i stekeovn på 90 grader i et par timer til den er sprø.       

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Legg tynne skiver spekeskinke utover bakepapir på et stekebrett og la skinka tørke i stekeovn på 90 grader i rundt 2 timer til den er helt sprø.  

  2. Del kålen i 4, men ikke skjær helt ned. Båtene skal sitte fast i stilken. 

  3. Dytt smør inn i kålen og ha på litt maldonsalt. 

  4. Ha litt vann i bunnen av en kjele, kun så vannet dekker bunnen. Sett kålen i kjelen og dekk med folie eller lokk. 

  5. Kok kålen stående i 4-5 minutter. Slik får du deilig, smørdampet sommerkål, dampet i sin egen væske. 

  6. Løft kålen over på et brett, og server med de tørket spekeskinke rundt. 

SOMMERMAT: Nykål med meierismør og noe salt.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.5 (35 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN