Sopp på toast Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Sopp på toast

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Sopp på toast

GODT: Stekt sopp på toast, gjerne med litt friske krydderurter, er perfekt mat etter en tur i skogen (eller på butikken).

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (16 stemmer)
La soppen skinne for seg selv, på et stykke ristet, godt brød. Dette er kjapp og enkel mat - men beregn litt ekstra tid om du ikke har renset soppen på forhånd. Det er også man tager hva man haver-mat. Bruk den soppen du får, og de ferske krydderurtene du har tilgjengelig. Carluccio er spesielt glad i timian og bladpersille til sopp når han skal spise den for seg selv. Og litt chili for dem som liker at maten sparker litt.  Porsjonene er rause, men hvorfor ikke nyte soppen når den er på sitt beste? 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.25kg
Hvit sjampinjong (champignon)(Eller blandet skogsopp)
Olivenolje(Extra virgin)
1fedd
Hvitløk(Finhakket)
4ss
Timian(Frisk)
0.5stk
Rød chili(Eventuelt - mild type - finhakket)
4skiver
Brød(Rause og tjukke )
Parmesan(Eventuelt)

SLIK GJØR DU

  1. Rens soppen og hakk den grovt. La gjerne de aller minste soppene være hele. 

  2. Varm opp litt olivenolje i en panne, ha i hvitløkk, timan (eventuelt chili) og sopp - og stek godt. Blir pannen tørr, tilsett mer olivenolje etter hvert. 

  3. Skjær fire gode skiver av brødet (del dem gjerne i to) og rist dem. Bruker du brødrister, pensler du dem med olivenolje etterpå, men i ovn eller panne kan de få et strøk olivenolje før du rister dem. 

  4. Ha den stekte soppen over på skivene og servér mens det fortsatt er godt og varmt. 

  5. TIPS: Riv over litt parmesan for en litt rundere smak på soppsmørbrødet.

GODT: Stekt sopp på toast, gjerne med litt friske krydderurter, er perfekt mat etter en tur i skogen (eller på butikken).

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (16 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN