Sopp på toast
Sopp på toast
GODT: Stekt sopp på toast, gjerne med litt friske krydderurter, er perfekt mat etter en tur i skogen (eller på butikken).
Foto: Shutterstock / NTB ScanpixDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens soppen og hakk den grovt. La gjerne de aller minste soppene være hele.
Varm opp litt olivenolje i en panne, ha i hvitløkk, timan (eventuelt chili) og sopp - og stek godt. Blir pannen tørr, tilsett mer olivenolje etter hvert.
Skjær fire gode skiver av brødet (del dem gjerne i to) og rist dem. Bruker du brødrister, pensler du dem med olivenolje etterpå, men i ovn eller panne kan de få et strøk olivenolje før du rister dem.
Ha den stekte soppen over på skivene og servér mens det fortsatt er godt og varmt.
TIPS: Riv over litt parmesan for en litt rundere smak på soppsmørbrødet.
GODT: Stekt sopp på toast, gjerne med litt friske krydderurter, er perfekt mat etter en tur i skogen (eller på butikken).
Foto: Shutterstock / NTB Scanpix