Speltbrød med havre Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
3t

Speltbrød med havre

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
3t

Speltbrød med havre

Her slipper du å kna og elte, det er bare å røre sammen alle ingrediensene og fordele deigen i brødformer. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (40 stemmer)
Her slipper du å kna og elte, det er bare å røre sammen alle ingrediensene og fordele deigen i brødformer. Og brødene blir kjempegode! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Havregryn(+ litt ekstra til strø)
0.5pakke(r)
Gjær(fersk)
1pose(r)
Surdeig(tørket hvetesurdeig fra Idun)
1ss
1l
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Rør alt raskt sammen til en løs deig/røre. I denne oppskriften er det brukt speltmel fra Nes. 

  2. Fordel deigen i tre middels store brødformer som er godt smurt. Strø en neve havregryn over hvert brød og klapp det forsiktig ned.

  3. Dekk til formene med plastfilm og la dem stå i 2 timer på kjøkkenbenken. 

  4. Sett formene inn i varm ovn og slå på ca. 2 dl vann i bunnen av ovnen og lukk døra raskt. Da får brødene en fin sprø skorpe. 

  5. Stekes på 180 grader varmluft i omtrent 1 time. Avkjøles på rist.

Her slipper du å kna og elte, det er bare å røre sammen alle ingrediensene og fordele deigen i brødformer. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (40 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN