Stekt rypebryst med viltsaus
Stekt rypebryst med viltsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret og la det koke til det er nøttebrunt. Ha oppi kroinnholdet på rypa, samt leveren i små biter. Kroen er den lille posen foran på halsen på rypa, der den samler opp maten den har spist. I kroposen finner man gjerne tyttebær og krekling, blader og skudd. La det hele småkoke i 10 minutter.
Sil av, og du har brunet smør med rypesmak. Ha i like mye fløte som du har brunet smør, kok opp og smak til med litt salt.
Ha godt med smør i en stekepanne, og stek løken 2-3 minutter. Ha i kantareller, og la de ligge 2 minutter i smøret før du rører. Bruk litt mer enn middels varme. Legg i rypebrystet, og stek i 10 sekunder på hver side. Dra pannen av varmen, og etterstek i 5-6 minutter på svak varme.
Server nystekt rypebryst lagt på toppen av kantareller og løk, og ha over varm saus.