Stekt rypebryst med viltsaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Stekt rypebryst med viltsaus

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Stekt rypebryst med viltsaus

Vil du samle folk du er glad i og skape matminner, er viltkjøtt en god kandidat. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (127 stemmer)
Brimi lager deilig og enkel viltsaus basert på kroinnholdet i rypa. Det gir både en smakfull saus, og er en fin måte å bruke hele rypa på. Stekt rypebryst med kantareller og rypesaus er ikke så vanskelig å få til som man skulle tro

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Saus

1stk
Rype(kroen og leveren)
100g
1beger
Fløte(smak til)
1klype(r)
1stk
Løk(i ringer)
1beger
1ss
Smør(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og la det koke til det er nøttebrunt. Ha oppi kroinnholdet på rypa, samt leveren i små biter. Kroen er den lille posen foran på halsen på rypa, der den samler opp maten den har spist. I kroposen finner man gjerne tyttebær og krekling, blader og skudd. La det hele småkoke i 10 minutter.

  2. Sil av, og du har brunet smør med rypesmak. Ha i like mye fløte som du har brunet smør, kok opp og smak til med litt salt. 

  3. Ha godt med smør i en stekepanne, og stek løken 2-3 minutter. Ha i kantareller, og la de ligge 2 minutter i smøret før du rører. Bruk litt mer enn middels varme. Legg i rypebrystet, og stek i 10 sekunder på hver side. Dra pannen av varmen, og etterstek i 5-6 minutter på svak varme. 

  4. Server nystekt rypebryst lagt på toppen av kantareller og løk, og ha over varm saus. 

Vil du samle folk du er glad i og skape matminner, er viltkjøtt en god kandidat. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (127 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN