nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Strandkrabbetoast med dillpesto
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Strandkrabbetoast med dillpesto
Pesto betyr egentlig bare en blanding (egentlig laget med morter og pistill), og det er fullt mulig å lage den med norske smaker som dill og tang. (Eller bare med dill.)
Det er mulig å lage en ferdigvariant fra mikroprodusenten Ellitsgaard Food, men det er lett å lage selv også. Jeg har inkludert en skisse i oppskriften - men her er det bare å smake seg fram.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag pestoen. Begynn med å bløte opp tang, hvis du skal bruke. Bland dill, tang, solsikkefrø, ost og olje i en morter eller i en kjøkkenmaskin.
Del krabbene i to. Hvis du skjærer dem rett over hodet, regnes dette som den mest humane måten å drepe dem på. Hakk krabbene. Varm smør i en panne.
Stek krabbene i smøret i 5-10 minutter. Knus dem mer underveis med en sleiv. Stek brødskivene i dette smøret, så de blir sprø.
Server med dillpesto og skjær i mindre biter.