Strandkrabbetoast med dillpesto Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Strandkrabbetoast med dillpesto

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Strandkrabbetoast med dillpesto

Pesto med norske smaker passer perfekt til de smaksrike krabbene. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (8 stemmer)
Pesto betyr egentlig bare en blanding (egentlig laget med morter og pistill), og det er fullt mulig å lage den med norske smaker som dill og tang. (Eller bare med dill.) Det er mulig å lage en ferdigvariant fra mikroprodusenten Ellitsgaard Food, men det er lett å lage selv også. Jeg har inkludert en skisse i oppskriften - men her er det bare å smake seg fram.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4ss
Dill(finhakket, eventuelt 5 kg søl, eller annen tang og tare)
2ss
Parmesan(eller norsk grotteost, revet)
2skiver

SLIK GJØR DU

  1. Lag pestoen. Begynn med å bløte opp tang, hvis du skal bruke. Bland dill, tang, solsikkefrø, ost og olje i en morter eller i en kjøkkenmaskin.

  2. Del krabbene i to. Hvis du skjærer dem rett over hodet, regnes dette som den mest humane måten å drepe dem på. Hakk krabbene. Varm smør i en panne.

  3. Stek krabbene i smøret i 5-10 minutter. Knus dem mer underveis med en sleiv. Stek brødskivene i dette smøret, så de blir sprø.

  4. Server med dillpesto og skjær i mindre biter.

Pesto med norske smaker passer perfekt til de smaksrike krabbene. Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN