Sunn og god eplekake
Sunn og god eplekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hakk mandler og hasselnøtter grovt og legg i en stekepanne. Tilsett solsikke- og gresskarfrø og havregryn.
Rist blandingen i en tørr panne ved middels varme til alt får en svak gyllen farge. Ta pannen av varmen.
Hell den ristede blandingen i en kjøkkenmaskin og tilsett den tørkede frukten. Kjør raskt sammen og tilsett deretter eplejuice. Kjør til alt er finhakket og holder sammen som en masse.
Kle en rund kakeform, 24 cm i diameter, med plastfilm. Trykk massen jevnt utover og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
Lag fyllet mens bunnen stivner.
Skrell eplene og fjern kjernehus. Grovriv eplene og legg i en kjele sammen med sukker. Varm opp og la det småkoke uten lokk i ca. 5 minutter. Rør om av og til slik at det ikke svir seg. Dra kjelen av varmen og la mosen avkjøles.
Løsne den kalde bunnen og legg opp på fat. Fordel den kalde eplemosen over.
Pisk kremen stiv og bland med crème fraîche. Smak til med vaniljesukker. Fordel kremen over kaken og strø over kanel.