Sushi-ris
Sushi-ris Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Sushi-ris

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Sushi-ris

Oppskrift sushi-ris Foto: Synøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

4.3 (3 stemmer)
Samme ris brukes til begge typene sushi. Sushi-ris finnes i de fleste gode dagligvare­forretninger og i butikker som selger asiatiske varer.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6.5dl
2ss
Hvitvin(tørr)

Til krydring

2ts

SLIK GJØR DU

  1. Skyll risen grundig i kaldt vann. Sil skyllevannet godt av.


  2. Bland ris, vann og
    eventuelt vin i et rommelig kokekar, legg på lokk og kok opp. Skru ned varmen og kok risen i ca. 15 minutter.


  3. Skru varmen helt av. Rør risen opp fra bunnen med en treskje, legg et håndkle under lokket og la risen dampe i ca. 10 minutter. Eller følg anvisningen på pakken.


  4. Bland eddik, sukker og salt og rør til sukkeret og
    saltet smelter. Rør blandingen inn i risen og avkjøl til romtemperatur.

Oppskrift sushi-ris Foto: Synøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

4.3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN