nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Sushi-ris
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Sushi-ris
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
4.3 (3 stemmer)
Samme ris brukes til begge typene sushi. Sushi-ris finnes i de fleste gode dagligvareforretninger og i butikker som selger asiatiske varer.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skyll risen grundig i kaldt vann. Sil skyllevannet godt av.
Bland ris, vann og
eventuelt vin i et rommelig kokekar, legg på lokk og kok opp. Skru ned varmen og kok risen i ca. 15 minutter.
Skru varmen helt av. Rør risen opp fra bunnen med en treskje, legg et håndkle under lokket og la risen dampe i ca. 10 minutter. Eller følg anvisningen på pakken.
Bland eddik, sukker og salt og rør til sukkeret og
saltet smelter. Rør blandingen inn i risen og avkjøl til romtemperatur.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
4.3 (3 stemmer)