Svineknokesuppe
Svineknokesuppe
SMAKFULL SUPPE: Arne Brimi koker deilig vintersuppe på røkte svineknoker, byggryn, gule erter og grønnsaker. Enkel og god mat som alle klarer å lage.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg svineknoker og erter i en romslig kjele, og fyll på med vann til det dekker. Kok opp sammen med pepper og laurbærblad, og kok på svak varme i 1 1/2 time.
Ha så byggryn og grønnsaker i kjelen, og kok videre i nye 1 1/2 time.
Løft ut svineknokene, og plukk det kjøttet du trenger i biter. Til denne suppeoppskriften kan du bruke 2 svineknoker. De 2 andre brukes i øvrige oppskrifter. Legg det plukkede kjøttet tilbake i suppa, og smak til med salt og pepper hvis det trengs. Litt hakket persille er alltid godt.
SMAKFULL SUPPE: Arne Brimi koker deilig vintersuppe på røkte svineknoker, byggryn, gule erter og grønnsaker. Enkel og god mat som alle klarer å lage.
Foto: Mette Møller