nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min
Tomatsuppe med kylling og makaroni
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min
Tomatsuppe med kylling og makaroni
KRAFT: Tomatsuppe med kylling og makaroni har den deilige milde smaken.
Foto: Mette Randem
Uansett: Denne suppa er skikkelig enkel å lage, og i stedet for å bruke kyllingkraft i suppa – hvem har vel det? – bruker jeg det billigste kyllingkjøttet jeg finner, noe som både gir god kraft og mer fyldighet til suppa.
Bruk kyllingvinger eller –lår med skinn og bein. (Kyllingbryst og renskåret kjøtt er dyrere og har ikke stort med smak.)
Selve oppskriften er så enkel jeg mener er forsvarlig, men jeg vil legge til at dersom du har ingrediensene, så blir det ekstra godt med en halv teskje fennikelfrø, litt chiliflak, ett laurbærblad og kanskje litt ekstra fløte. Ha gjerne i kokt makaroni også. (Du kan også koke makaroni rett i gryta, men da må du legge til tre ganger så mye vann som makaroni.) Denne oppskriften er nok til fire personer.
DETTE TRENGER DU
PERSONER700g
Kylling(lår eller vinger)
1stk
Løk (kepaløk)(hakket)
1ss
Smør(eller olje)
1ts
Oregano(tørket)
2boks(er)
Hakkede tomater(moste tomater på boks)
2dl
Melk(eller fløte)
200g
SLIK GJØR DU
Brun smør i en gryte, ha i kylling og løk. La småsteke i 20 minutter, eller sett i en stekeovn ved 200 grader i 20-30 minutter. (Gryta må være varm først, hvis ikke tar det veldig mye tid å varme den opp.)
Hvis tomatene ikke er most, kjør dem med en blender eller stavmikser. Ha oregano, tomat, melk eller fløte, makaroni og 6 dl vann i gryta. Kok videre i ti minutters tid. Spe med mer vann hvis suppa blir veldig tjukk.
KRAFT: Tomatsuppe med kylling og makaroni har den deilige milde smaken.
Foto: Mette Randem