Karlas tomatsuppe
Karlas tomatsuppe
GOD UANSETT: Hvis du lager tomatsuppa fra grunnen og lar den koke lenge, blir den god, uansett oppskrift.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fres bacon, løk, hvitløk, chili, chipotle og gulrot i nøytral olje på medium varme i 5-10 minutter.
Når løken blir myk og blank tilsetter du stjerneanis, paprikapulver og tomatpure, og freser dette godt i et par minutter.
Ha så på tomatene, kraften, pepperkorn og laurbærblad. Kok opp. Skru så ned på varmen, og la det koke så lenge du har mulighet til, helst minst 40 minutter.
Ta ut laurbærblad og stjerneanis, og kjør alt til en glatt suppe med stavmikser eller i en blender. Tilsett litt mer vann hvis du ønsker en tynnere suppe. Hvis du vil ha en litt «rundere» suppe, kan du tilsette en fløteskvett.
Smak til med salt og pepper. Server med kokte egg (7 min) i båter, krutonger, gjerne med surdeig - og frisk oregano.
GOD UANSETT: Hvis du lager tomatsuppa fra grunnen og lar den koke lenge, blir den god, uansett oppskrift.
Foto: Mette Møller