Toscasnegler Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
2t

Toscasnegler

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
2t

Toscasnegler

Luftige boller med toscaglasur. Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)
Bollene får et herlig sprøtt dekke med toscaglasur.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pensling

1stk

Toscaglasur

100g
75g
Hasselnøtter(grovhakkede)
3ss
4dl
0.5ts
150g
Smør(mykt)

Fyll

150g
Smør(mykt)
75g

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Løs gjær i melken. Tilsett sukker, salt og ca. halvparten av melet.

  2. Tilsett det myke smøret i biter og bland sammen til en deig. Tilsett det meste av resten av melet. Arbeid deigen smidig til den knapt slipper bakebollen. La deigen heve under plast i ca. 1 time.

  3. Bland ingrediensene til fyllet. Fordel fyllet på deigen. Rull sammen fra langsiden og skjær hver rull i ca. 22 biter. Legg bitene i papirformer. 

  4. Sett dem på bakeplate og la heve i ca. 40 minutter.

  5. Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek dem midt i ovnen ved 250° i 4 minutter.

  6. Bland alle ingrediensene til toscaglasuren i en kjele. La koke opp på svak varme under omrøring. Ta kjelen av varmen. Fordel glasuren på bollene og stek dem ytterligere i 3–4 minutter.
    Avkjøl på rist.

Luftige boller med toscaglasur. Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN