Tyttebærostekake med sprø bunn
Tyttebærostekake med sprø bunn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
6t

Tyttebærostekake med sprø bunn

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
6t

Tyttebærostekake med sprø bunn

Du kan også bruke glutenfri mysli! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (4 stemmer)
I stedet for ferske tyttebær kan du godt pynte kaken med frosne eller rørte tyttebær.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

3dl
Müsli(sprø)

Pynt

2dl
Tyttebær(ferske)

SLIK GJØR DU

  1. Varm tyttebærene til fyllet under omrøring i en kjele. Kok under lokk i ca. 5 minutter til de begynner å safte seg. Hell bærmassen i en sil og mos ved hjel av baksiden på en skje. Hell den silte saften i rengjort kjele. Gi det et oppkok. Tilsett sukker og gi saften ytterligere et oppkok slik at sukkeret løser seg opp. Sett dette til siden for avkjøling.

  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Klem vannet ut av gelatinen og smelt i tyttebærsaften. Rør til gelatinen er oppløst. Avkjøl til saften blir litt tyktflytende. Pisk fløten til krem og bland med krem-ost og crème fraîche.

  3. Smak til med vaniljesukker. Bland i den avkjølte tyttebærsaften.

  4. Knus myslien og strø smulene i en rund form (ca. 22 cm i diameter). Hell tyttebærfyllet over bunnen og la den stå kaldt i kjøleskapet i minst 6 timer.

  5. Løsne kaken og ta den ut på fat. Pynt med ferske tyttebær.

Du kan også bruke glutenfri mysli! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN