Tyttebærostekake med sprø bunn
Tyttebærostekake med sprø bunn
SLIK GJØR DU
Varm tyttebærene til fyllet under omrøring i en kjele. Kok under lokk i ca. 5 minutter til de begynner å safte seg. Hell bærmassen i en sil og mos ved hjel av baksiden på en skje. Hell den silte saften i rengjort kjele. Gi det et oppkok. Tilsett sukker og gi saften ytterligere et oppkok slik at sukkeret løser seg opp. Sett dette til siden for avkjøling.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Klem vannet ut av gelatinen og smelt i tyttebærsaften. Rør til gelatinen er oppløst. Avkjøl til saften blir litt tyktflytende. Pisk fløten til krem og bland med krem-ost og crème fraîche.
Smak til med vaniljesukker. Bland i den avkjølte tyttebærsaften.
Knus myslien og strø smulene i en rund form (ca. 22 cm i diameter). Hell tyttebærfyllet over bunnen og la den stå kaldt i kjøleskapet i minst 6 timer.
Løsne kaken og ta den ut på fat. Pynt med ferske tyttebær.