Varm sjokolade med honning og rom
Varm sjokolade med honning og rom
Voksenutgaven av Sverre Sætres varme sjokolade, smakssatt med honning og rom.
Foto: Morten EikDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finhakk sjokoladen. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestang, frø, melk, kakao og honning i en kjele og varm opp til kokepunktet.
Ta ut vaniljestangen. Ta kjelen av varmen, og tøm litt av melken over sjokoladen i en bolle. La stå i ett minutt før du rører melk og smeltet sjokolade sammen til en tykk saus. Spe med resten av den varme melken. Smak til med rom rett for servering
Tips!
Sjokoladedrikker smaker best hvis de får stå natten over i kjøleskap og varmes opp neste dag. Rett før servering er det lurt å piske sjokoladen kraftig opp med en håndvisp, eller kjøre den litt med en stavmikser for å få den luftigere. Hell den i små kopper og server.
Voksenutgaven av Sverre Sætres varme sjokolade, smakssatt med honning og rom.
Foto: Morten Eik