Aubergine

Aubergine

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 10 - 14 ºC

    Opprinnelse

      Sør- og Øst-Asia

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      20.1
      Proteiner
      1.1
      Fett
      0.1
      Karbohydrater
      2.5

    Norsk sesong

      Aubergine eller eggplante som den også kalles, er avlang og pæreformet, med glatt stramt skinn. Fargen er som regel mørk lilla til sort, men finnes også i hvit, rød og gul. Innvendig er auberginen hvit med et svampaktig tørt og mykt fruktkjøtt. Auberginen er svært kalorifattig, og hele frukten er spiselig. Unngå likevel å spise store mengder av den rå på grunn av stoffet solanin, som kan gjøre deg dårlig. I rå tilstand vil auberginen ha en bitter smak, men med litt salt og varmebehandling blir den rik og fyldig i smaken.