Baba ganoush a la Vidar Bergum Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
45min

Baba ganoush a la Vidar Bergum

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
45min

Baba ganoush a la Vidar Bergum

 I denne klassiske dippen får auberginen skikkelig juling. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (29 stemmer)
Aubergine krever som regel litt finstemt behandling. I denne klassiske dippen får den skikkelig juling. Den beste måten å få skikkelig røyksmak, er å brenne den på gassbluss, eller legge den på en grill. Men du kan få nesten samme resultat ved å bruke stekeovnen, på full styrke. Skru på takvifta! Oppskriften er hentet fra Et kjøkken i Istanbul (etkjokken.com).  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1fedd
Hvitløk(most)
2ss
Olivenolje(god kvalitet)
1ss
Mynte(frisk, eller bladpersille)
2ss
Granateple(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Prikk auberginene med gaffel. Grill auberginen. Det beste resulatet får du med gassbluss. Legg auberginene rett på blussene. Bak slik i 10-15 minutter. Snu ofte. Alternativt: Bak i stekeovnen på 300 grader i 15-20 minutter. Dekk med plast eller folie og la bake videre i egen varme.

  2. Når auberginene har kjølnet nok til å jobbes med, skjær av toppen og rens av skallet. Hvis noen biter brent skal kommer med, er det bare godt. Men slett ikke alt. Mos auberginekjøttet så mye du føler for. Det beste er å bruke en gaffel, og så klippe opp med en saks for å unngå lange tråder. Du kan også bruke stavmikser eller kjøkkenmaskin, men da kan blandingen lett bli for fin og myk. Bland inn resten av ingrediensene.

  3. Server ved romtemperatur med litt ekstra olivenolje og et dryss med friske urter eller granateplekjerner.

 I denne klassiske dippen får auberginen skikkelig juling. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (29 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN