Baba ganoush a la Vidar Bergum
Baba ganoush a la Vidar Bergum
I denne klassiske dippen får auberginen skikkelig juling.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Prikk auberginene med gaffel. Grill auberginen. Det beste resulatet får du med gassbluss. Legg auberginene rett på blussene. Bak slik i 10-15 minutter. Snu ofte. Alternativt: Bak i stekeovnen på 300 grader i 15-20 minutter. Dekk med plast eller folie og la bake videre i egen varme.
Når auberginene har kjølnet nok til å jobbes med, skjær av toppen og rens av skallet. Hvis noen biter brent skal kommer med, er det bare godt. Men slett ikke alt. Mos auberginekjøttet så mye du føler for. Det beste er å bruke en gaffel, og så klippe opp med en saks for å unngå lange tråder. Du kan også bruke stavmikser eller kjøkkenmaskin, men da kan blandingen lett bli for fin og myk. Bland inn resten av ingrediensene.
Server ved romtemperatur med litt ekstra olivenolje og et dryss med friske urter eller granateplekjerner.
I denne klassiske dippen får auberginen skikkelig juling.
Foto: Mette Randem