nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t
Stekt laks med parmesan à la Marit Bjørgen
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t
Stekt laks med parmesan à la Marit Bjørgen
Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal ha selskap. Du kan enten kjøpe ferdig tapenade eller lage den selv. Oppskriften finner du her.
DETTE TRENGER DU
PERSONERRatatouille
3stk
0.25stk
Hvitløk(helst kinesisk)
1stk
1stk
Squash (Zucchini)(grønn)
1stk
1stk
1boks(er)
Hakkede tomater(eller 400 gram)
3ss
1ss
SLIK GJØR DU
Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger.
Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter.
Skru ned varmen og la sausen surre i minimum 30 minutter. Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter.
Kok inn kremfløte til det halve. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten. Smak til med salt og pepper.
Server laksen med ratatouille, parmesankrem og tapenade.