Stekt laks med parmesan à la Marit Bjørgen Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Stekt laks med parmesan à la Marit Bjørgen

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Stekt laks med parmesan à la Marit Bjørgen

OST: Stekt laks får en deilig smak med parmesan.

Foto: Alf Børjesson / Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (104 stemmer)
Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal ha selskap. Du kan enten kjøpe ferdig tapenade eller lage den selv. Oppskriften finner du her.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Ratatouille

0.25stk
Hvitløk(helst kinesisk)
1stk
1stk
1boks(er)
Hakkede tomater(eller 400 gram)
600g
Laks(filet, uten skinn og bein )

SLIK GJØR DU

  1. Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.

  2. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger.

  3. Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter.

  4. Skru ned varmen og la sausen surre i minimum 30 minutter. Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter.

  5. Kok inn kremfløte til det halve. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten. Smak til med salt og pepper.

  6. Server laksen med ratatouille, parmesankrem og tapenade.

OST: Stekt laks får en deilig smak med parmesan.

Foto: Alf Børjesson / Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (104 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN