Grillet laksefilet med syrlig topping
Grillet laksefilet med syrlig topping
SYRLIG TOPPING: Laks med grønne asparges som tilbehør er dette både delikat og veldig sunn sommermat.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg laksefileten på tredobbel folie. Bruk en skarp kniv og skjær tynne render på toppen av fisken.
Finhakk sjalottløk og gressløk, og rør dette sammen med litt olivenolje og sennep.
Riv skallet på sitronen. Pass på å bare få med det gule, ikke det hvite. Vend skallet og saften inn i løkblandingen.
Fordel blandingen på toppen av laksen, og legg laksen på grillen. Laksen skal bare grilles på den ene siden, følg med mens fargen forandrer seg ettersom laksen blir stekt. Ta den av grillen rett før den er gjennomstekt.
Liker du fisken helt gjennomstekt, legg lokket kjapt over grillen eller legg over litt folie på slutten av stekingen.
La fisken hvile litt før servering, og strø på litt flaksalt og svart pepper hvis du ønsker det. Server med kokt eller grillet asparges og gjerne gode nypoteter.
SYRLIG TOPPING: Laks med grønne asparges som tilbehør er dette både delikat og veldig sunn sommermat.
Foto: Mette Møller