Laks og brokkoli i form
Laks og brokkoli i form
DETTE TRENGER DU
PERSONERSaus
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skrell potetene og kok helt møre i saltet vann, og skjær dem i skiver. Del brokkoli i buketter, og kok dem i ca. 1 minutt.
Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm og dryss med salt. Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form og krydre med litt pepper.
Finhakk løk og surr blankt i smør. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring.
Smak sausen til med salt, pepper og litt kajennepepper. Hell sausen over i formen, og dryss ost på toppen.
Stek formen i stekeovnen i ca. 12 minutter. Server retten med brød og cherrytomater ved siden om du har.
Tips: Til variasjon kan du ha i finstrimlet soltørket tomat, ristede pinjekjerner eller finhakkede urter sammen med grønnsakene. Denne retten passer også bra til å få brukt opp rester av potet eller grønnsaker.