Brokkolistilker med hollandaise Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
25min

Brokkolistilker med hollandaise

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
25min

Brokkolistilker med hollandaise

DELIKATESSE: Brokkolistilker med hollandaise. En fantastisk god forrett, og en fin måte å utnytte hele brokkolien på.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er en fantastisk god forrett, og en fin måte å utnytte hele brokkolien på. Smaken minner litt om klassikeren asparges med hollandaise.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Brokkoli(stilker, kuttet i staver)
Pinjekjerner(ristede)
Vårløk(hakket)

Hollandaise

4ss
Vann(kaldt)
1stk
Sjalottløk(finhakket)
1ts
250g
Smør(klaret)
Sitronsaft(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kok vann, eddik, sjalottløk, pepperkorn og laurbærblad til det nesten ikke er noe væske igjen, og sil av.

  2. Bland reduksjonen i eggeplommer og salt. Pisk godt sammen i en stålbolle over vannbad til det tykner.

  3. Ta av varmen. Pisk inn 250 g varmt klaret smør. Det er viktig at eggene og smøret har omtrent samme temperatur når du begynner å spe. Smak til med salt og sitronsaft. Ha i litt lunt vann om du vil ha sausen tynnere. Sil hvis du har noen klumper i sausen.

  4. Pass på at sausen ikke blir for kald eller varm, da sprekker den!

  5. Skrell av det tykke skallet på brokkolien. Kutt den i aspargeslignende staver.

  6. Kok opp vann, og smak til vannet med salt. Kok stilkene i 1-2 minutter til de er møre, men fortsatt grønne og fine.

  7. Server de nykokte brokkolistilkene med hollandaise, ristede pinjekjerner og gresskarkjerner - og rikelig med finhakket vårløk.

DELIKATESSE: Brokkolistilker med hollandaise. En fantastisk god forrett, og en fin måte å utnytte hele brokkolien på.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN