
Brokkolistilker med hollandaise
Brokkolistilker med hollandaise
DELIKATESSE: Brokkolistilker med hollandaise. En fantastisk god forrett, og en fin måte å utnytte hele brokkolien på.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERHollandaise
SLIK GJØR DU
Kok vann, eddik, sjalottløk, pepperkorn og laurbærblad til det nesten ikke er noe væske igjen, og sil av.
Bland reduksjonen i eggeplommer og salt. Pisk godt sammen i en stålbolle over vannbad til det tykner.
Ta av varmen. Pisk inn 250 g varmt klaret smør. Det er viktig at eggene og smøret har omtrent samme temperatur når du begynner å spe. Smak til med salt og sitronsaft. Ha i litt lunt vann om du vil ha sausen tynnere. Sil hvis du har noen klumper i sausen.
Pass på at sausen ikke blir for kald eller varm, da sprekker den!
Skrell av det tykke skallet på brokkolien. Kutt den i aspargeslignende staver.
Kok opp vann, og smak til vannet med salt. Kok stilkene i 1-2 minutter til de er møre, men fortsatt grønne og fine.
Server de nykokte brokkolistilkene med hollandaise, ristede pinjekjerner og gresskarkjerner - og rikelig med finhakket vårløk.
DELIKATESSE: Brokkolistilker med hollandaise. En fantastisk god forrett, og en fin måte å utnytte hele brokkolien på.
Foto: Mette Møller