Fiskesuppe med laks og torsk
Fiskesuppe med laks og torsk
DEILIGE SMAKER: I fiskesuppa med laks gjemmer det seg smak av stjerneanis og fenikkel.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt opp løk, fennikel og 1/2 gulrot, og fres dette kjapt i litt olje. Ha på hvitvin eller eplesaft, og kok inn til væska er nesten helt borte.
Ha i stjerneanis, laurbærblad og hele pepperkorn, og hell på fiskekraft og melk. Kok opp og trekk til side, og la krafta putre 1/2 time for å få ut all smaken.
Lag meljevning, sil krafta og spe med den. La den putre i 15 minutter for å få vekk melsmaken.
Kutt 1/2 gulrot og 1/2 sellerirot i små terninger og purren i strimler. Legg i suppa og kok opp. Kutt så fisken i litt større terninger og la den trekke i suppa til den er ferdig.
Smak til med salt, pepper og sitron til slutt, og server med friske urter, gjerne dill eller persille.
DEILIGE SMAKER: I fiskesuppa med laks gjemmer det seg smak av stjerneanis og fenikkel.
Foto: Mette Møller