Laksewok med eplesaus
Laksewok med eplesaus
LETT: En deilig rett som forener norske grønnsaker med asiatiske smaker. Ikke har den mange kalorier heller.
Foto: Grete RoedeDETTE TRENGER DU
PERSONERLaksewok
SLIK GJØR DU
Start med å kutte grønnsakene i staver og skjær deretter laksen i terninger på ca 3 x 3 cm.
Vend laksen i sesamfrø, salt og pepper. Ha olje i en wok- eller stekepanne med høye kanter, og stek lakseterningen raskt på høy varme til laksen er gyllen, men fortsatt har en rosa og saftig kjerne, ca 1-2 minutter. Legg laksen til side.
Ha eplejuice, honning og chili i en liten gryte og kok til mengden er halvert. Smak til med sitronsaft og sett gryten til side.
Ha grønnsakene oppi samme panne og fres dem over høy varme i 1-2 minutter.
Ha i den grovhakkede grønnkålen og lakseterningene. Hell over eplesausen, og server woken med ris ved siden av.
LETT: En deilig rett som forener norske grønnsaker med asiatiske smaker. Ikke har den mange kalorier heller.
Foto: Grete Roede