nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Baba ganoush
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Baba ganoush
BABA GANOUSH: Perfekt både til forrett eller som tilbehør til en god middag.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (2 stemmer)
Denne spennende sausen/dippen er basert på grillet aubergine og de samme krydderne du bruker i hummus. Perfekt både til forrett eller som tilbehør til en god middag.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
2stk
Hvitløk(store, finhakket)
0.5stk
Sitron(skallet og saften)
2ss
0.5ts
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
1ss
Tahini(sesampuré)
SLIK GJØR DU
Stek auberginene på høy varme i tørr panne på alle sider.
Bak dem så i ovnen på 180 grader i rundt 30 minutter, til auberginen er helt myk.
Del auberginene i to og skrap ut innholdet. Skallet skal ikke brukes.
Kjør alle ingrediensene sammen til en deilig mos med stavmikser eller blender, og smak til med salt og pepper. Putt gjerne noen gode oliven på toppen ved servering.
Tilsetter du litt kyllingkraft og litt fløte, har du en deilig suppe!
BABA GANOUSH: Perfekt både til forrett eller som tilbehør til en god middag.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (2 stemmer)