Lammespyd og bakt aubergine
Lammespyd og bakt aubergine
LAMMESPYD: Spennende grillmat med masse smak
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha alt i en bolle, og bland det godt sammen til den god deig. Hvis du ønsker mer krydder, kan du blande inn finhakket chili og koriander i farsen. Stek gjerne en liten testkake for å kjenne om smaken er slik du vil ha den.
Klem rundt 50 g kjøttdeig rundt hvert grillspyd, og grill rett på grillrista. Start med høy varme så de ikke setter seg fast i rista. Grill dem jevnt gyllenbrune, og legg dem så over på litt lavere varme før servering.
Server lammespydene med litt yoghurt, et dryss sumac, en frisk salat og bakt aubergine.
Smør auberginen inn med olje og stikk et par hull i den med en spiss kniv. Legg den på grillen på middels varme.
Grill den i rundt 30 minutter. Pass på å snu på den så den blir jevnt grillet.
La auberginen hvile, og del den i to. Bruk en skje til å skrape løs innmaten. Bland innmaten med litt tahini, en skvis sitronsaft, finhakket rødløk og persille og smak til med salt og pepper. Det blir som en grov baba ganoush.
Serveres i skallet.
LAMMESPYD: Spennende grillmat med masse smak
Foto: Mette Møller