nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Krydret lam med hummus
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Krydret lam med hummus
Deilig tyrkisk mat.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vidar Bergum
mat@dagbladet.noVurdering
3.9 (11 stemmer)
Denne retten er en av Vidar Bergums signaturretter fra hans blogg Et kjøkken i Istanbul (etkjokken.com).
DETTE TRENGER DU
PERSONERHummus
1boks(er)
Kikerter(ca 250 gram, kokte)
3ss
2fedd
0.5ts
0.5dl
Vann(evt boksevann fra kikertene)
Spisskummen(eller paprikapulver og grovhakket bladpersille til pynt )
Krydret lam
3ss
1stk
Løk (kepaløk)(stor, finhakket)
600g
Kjøttdeig(av lam)
1ts
Spisskummen(hel)
1ts
25g
0.5stk
Granateple(kjernene)
Bladpersille(evt mynte, til pynt)
SLIK GJØR DU
Rist spisskummen i en tørr panne i 1-2 minutter. Knus i en morter. Stek løk ved middels varme til den er myk, 7-10 minutter. Skru opp varmen. Ha i kjøttdeig, spisskummen og kanel og stek under konstant omrøring.
Når kjøttdeigen er gjennomstekt, ha i pinjekjerner. Fortsett å steke på høy varme under omrøring til deler av kjøttdeigen begynner å bli litt sprø og pinjekjernene har fått litt farge, men ikke så lenge at kjøttdeigen blir brent.
Kjør alle ingrediensene sammen med en blender eller i en kjøkkenmaskin. Hvis den virker litt tørr, spe med litt av kokevannet. Smak til med salt, pepper, eventuelt også mer sitronsaft og olje.
Deilig tyrkisk mat.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vidar Bergum
mat@dagbladet.noVurdering
3.9 (11 stemmer)