nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Grillet aubergine
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Grillet aubergine
EKTE VARE: Grillet aubergine slik de lager den i Tyrkia.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (30 stemmer)
Hemmeligheten med å få til en skikkelig god aubergine, slik de serverer på Kebabci Iskender i Kadıköy i Istanbul, er å være røff. Det beste er å bruke en grill, men her har jeg tilpasset oppskriften etter stekeovnsbruk.
Det er lurt å lage flere når du først er i gang. Den grillede auberginen holder seg godt, enten bare pakket i plast, eller most til en mos med olje og krydder.
Hvis du griller, legg auberginene rett på kullene i 2 minutter, snu, grill i ett minutt. Grill videre på en rist til de er kollapset
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 250 grader. Legg inn auberginene, på en rist midt i ovnen. La bake slik i 15-20 minutter, eller til de har nesten helt kollapset. Har du en ujevn ovn, snu dem underveis.
Ta ut, legg i en form og dekk med plast. La dampe videre i sin egen varme til de er så avkjølte at du kan ta på dem uten å brenne deg. Riv av skinnet.
Mos med en gaffel eller stavmikser. Bland med sitronsaft, olje, pepper, oreano og paprikapulver. Smak til med salt.
EKTE VARE: Grillet aubergine slik de lager den i Tyrkia.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (30 stemmer)