Grilla asparges og fennikel med aioli
Grilla asparges og fennikel med aioli
KOMBO: Asparges og fennikel passer veldig godt sammen.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk sammen eggeplomme, sennep, saften av 1/2 sitron, hvitløk og litt salt i en bolle. Pisk inn én og én dråpe med olje. Ta deg litt tid, hvis du forter deg, skiller aiolien seg. etter hvert kan du ha i oljen i en tynn stråle. Når oljen er brukt opp bør du ha en tjukk, fin majoneskonsistens. Knus eller finhakk chilien og bland den inn.
Del fennikelene i fire, krydre med salt og sitronsaft. Pensle med olje. Fjern den tørre bunnen på aspargesen. Pensle med olje. Del den gjenværende sitronen i to. Grill en halv sitron, asparges og fennikel på den varmeste delen av grillen i 2-5 minutter, til aspargesen og sitronen er litt brent, og fennikelen har fått litt brunet overflate.
Tenn grillen med kullene på én side. Legg de hele fennikelene i utkanten av grillen og bak i 15 minutters tid. Slik blir de litt brent utenpå, og så godt som kokt inni. Legg chilien rett på den varmeste delen av grillen, grill i 5 minutters tid, til skinnet er brent. Grill videre i utkanten av grillen i 5 minutter.
KOMBO: Asparges og fennikel passer veldig godt sammen.
Foto: Mette Randem