Grilla paprika med parmesan og persille
Grilla paprika med parmesan og persille
PAPRIKA: Deilig italienskinspirert oppskrift med parmesan
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
La avkjøle seg til de går an å jobbe med uten å brenne seg. Skrell vekk skall, ved å rive bort med hendene og børste sotrester med en kniv. Del i to. Fjern frøene inni. Noen ganger er det en liten (som regel grønn) minipaprika inni. Den kan du ta vare på – smaker godt. Skrell chiliene og skjær i tynne skiver..
Spre paprika og chili på en tallerken. Bland persille, hvitløk, sitronskall, saft, olivenolje og salt. Ha det på midten av tallerkenen.Dryss over parmesan og server.
Fyr opp grillen med kullene på én side. Grill paprikaene på den varme siden til de er skikkelig godt brent på alle kanter – rundt 15 minutter. Chiliene trenger kortere tid, rundt 3-5 minutter.
Flytt til utkanten av grillen og bak videre – gjerne med lokk – til paprikaene er i ferd med å kollapse – det tar som regel rundt 10 minutter til.
PAPRIKA: Deilig italienskinspirert oppskrift med parmesan
Foto: Mette Randem