Moussaka Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 5min

Moussaka

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 5min

Moussaka

HELT GRESK: Moussaka er grekernes svar på lasagna, med aubergine i stedet for lasagneplater.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (21 stemmer)
Moussaka er en tradisjonell gresk kjøttrett med lammekjøtt og aubergine, som er gratinert i ovn. Serveres med en frisk salat til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Ostesaus

5dl
200g
Hvitost (Gulost)(Revet, for eksempel Sveitser eller Jarlsberg)
3stk
1ts
0.5ts

Form

400g
Kjøttdeig(Av lam, eller karbonadedeig)
2stk
Løk (kepaløk)(i strimler)
1ts
1stk
1bunt
Bladpersille(Finklippet)
1dl
Kraft(kjøttkraft eller buljong)

SLIK GJØR DU

  1. Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.

  2. Brun kjøttdeig, løk og hvitløk i smør, tilsett tomater, tomatpuré, salt og krydder.

  3. Spe med buljong og la blandingen småkoke noen minutter.

  4. Lag hvit saus av smør, mel og melk. La den småkoke i noen minutter under omrøring.

  5. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.

  6. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form.

  7. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes

  8. Stek i ovn på 160 grader i cirka 45 minutter.

HELT GRESK: Moussaka er grekernes svar på lasagna, med aubergine i stedet for lasagneplater.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (21 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN