Moussaka
Moussaka
HELT GRESK: Moussaka er grekernes svar på lasagna, med aubergine i stedet for lasagneplater.
Foto: Opplysningskontoret for MeieriprodukterInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONEROstesaus
Form
SLIK GJØR DU
Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.
Brun kjøttdeig, løk og hvitløk i smør, tilsett tomater, tomatpuré, salt og krydder.
Spe med buljong og la blandingen småkoke noen minutter.
Lag hvit saus av smør, mel og melk. La den småkoke i noen minutter under omrøring.
Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.
Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form.
Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes
Stek i ovn på 160 grader i cirka 45 minutter.
HELT GRESK: Moussaka er grekernes svar på lasagna, med aubergine i stedet for lasagneplater.
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter